harrir Kahvimukeja ynnä muita virvokkeita

Monikulttuuria Berliinissä - pian myös meillä

  • Islam on rauhan uskonto
    Islam on rauhan uskonto
  • Monikulttuuria Berliinissä - pian myös meillä

Katkera totuus monikulttuurista   

Berliinin ongelma-alueen Neuköllnin (maahanmuuttajia 41%) pormestari Heinz Buschkowsky on kirjoittanut kirjan, joka tulee herättämään paljon keskustelua. BILD julkaisee siitä valittuja kohtia.

Bild 17.9.2012 juttu saksaksi

"Tässä haluan puhua arkipäivän voimattomuudesta maailmassa, jossa kuljetaan supermarketin läpi, otetaan tavaroita, kuljetaan maksamatta kassan ohi ja tehdään kassalle selväksi, mikä häntä uhkaa, jos hän kutsuu poliisin paikalle.  

Täällä viisi henkeä kulkee rinnan jalkakäytävällä ja muiden on väistyttävä. Täällä kaikki autoilijat tuijottavat punaisissa valoissa herpaantumatta mahdollisimman suoraan eteenpäin, jotta viereisen auton streetfighterit eivät alkaisi häiriköidä ja kysellä: "Onko sinulla jotakin ongelmia? Voimme hoitaa ne vaikka heti!" 

Täällä isommat nuoret vaativat pienemmiltä tietullia tai käyttömaksua kiipeilytelineellä. Täällä nuorilta naisilta kysytään, haluavatko he hedelmöityshoidon. Täällä bussikuskin niskaan kaadetaan Colaa, jos hän kysyy matkalippua. Tämä kaikki saa huonolle tuulelle. Jo lukiessa.

Niin kauan, kuin harjoitamme kaiken ymmärtävää ja kaiken anteeksiantavaa politiikkaa ja viestitämme ihmisille, että emme aio tehdä mitään, koska tämä välinpitämättömyys hyvistä tavoista kuuluu kulttuuri-identiteettiin ja avoimeen maailmaan, niin kauan tulee meillä olemaan vain vastahakoisia taistelutovereita menestyskelpoisen integraatiopolitiikan tiellä.

Useimmiten kaikkein vanhimmat tai nuorimmat joutuvat kärsimään tästä reviirinpidosta. Heille näytetään, kuka on pomo.

Tämä jatkuva demonstratiivinen piittaamattomuus käytöstavoista, kuten kohteliaisuus tai toisten huomioon ottaminen; tai niistä yksinkertaisimmista säännöistä, kuinka ihmiset julkisella paikalla käyttäytyvät toisiaan kohtaan. Se saa ihmiset kysymään: Missä minä nyt oikeastaan olen? Onko tämä vielä minun kaupunkini, minun kotimaani?

Siksi monet tulevat joskus lopputulokseen: Minä en pidä näistä ihmisistä. He eivät halua elää kanssani, joten minäkään en halua elää heidän kanssaan.

Kyse ei ole satunnaisista vallattomuuksista, vaan korttelin kingin on yhä uudelleen hyvin harkitusti osoitettava, että saksalaisilla ei ole mitään sanomista hänelle ja säännöt ovat hänelle yhdentekeviä. He onnistuvat tässä varsin hyvin.  

Esimerkiksi Neuköllnin Sonnenalleella parkkeerataan jatkuvasti kolmelle väylälle. Ensimmäinen auto parkkeeraa jalkakäytävälle, toinen normaaliin parkkiruutuun ja kolmas sen viereen, siis ajokaistalle. Jos teillä on ajomatkallanne huonoa tuuria, niin joku pysäyttää autonsa eteenne (ainoalle vapaalle) ajokaistalle ja alkaa koilottaa jonkun kahvilan terassilla istuskelevan teetä tai kahvia siemailevan kanssa. Älkää tehkö silloin sitä virhettä, että painaisitte tööttiä tai nousisitte autosta, koska saattaisitte päätyä epämiellyttävään tilanteeseen.   

Ongelmanne voitaisiin "ratkaista" heti tai jos saksalaisena luulette, että voitte pomotella täällä, tultaisiin teille näyttämään, että vastapuolen saappaita täällä nuolette te. Samoin käy myös poliisipartioille.

Poliisit varovat päästämästä ihmisiä käden ulottuville. Muuten voi käydä - hups - lakki tai jotakin muuta lähtee. Sitten alkaa kovaääninen palaveri siitä, mistä oikeastaan on kyse, eikä kukaan tiedä, kenelle autot kuuluvat ja poliisien tulee vain jatkaa matkaa, eikä aiheuttaa häiriötä.   

Tämä kaikki tapahtuu uhkaavin elkein ja äänensävyin. Jos tilanne eskaloituu, niin poliisipartio joutuu kutsumaan paikalle lisäjoukkoja. Voi syntyä todellinen metakka. Välillä päädytään fyysiseen väkivaltaan.

Jälkeenpäin voi sitten käydä niin, että partiomiesten ryhmänjohtaja tulee kysymään heiltä, ovatko he koskaan kuulleet suhteellisuudentajusta. Olivatko he perillä siitä, että vastarinta voisi olla mahdollista? Tietävätkö he, miten oikeus tulisi arvioimaan tällaisia mellakoita?

Liikennehäirikön osalta nämä käsittelypöytäkirjat päätyvät useimmiten vapauttavaan tuomioon, kun taas poliisi voi olla iloinen, jos ei itse joudu tuomituksi. Suurin osa tuomareista ei juurikaan ole valmis tukemaan poliiseja näiden valtiollisessa liikennevalvontatehtävässä esim. voimassaolevaa lakia soveltamalla.

Näitä käytännöstä vieraantuneita "hyväihminen-tuomionjakajia" ei juuri kiinnosta, mitä aggressioita nämä poliisit joutuvat kohtaamaan rankaisuvelvollisuutensa vuoksi ja miten poliisi ylipäätänsä saisi tällaisissa tilanteissa oikeuden toteutumaan. 

Vuosikymmeniä Neuköllnissä poliisin ylikomisariona toiminut Gaertner kertoi minulle äskettäin, että hän ei ole joutunut koko uransa aikana koskaan tekemisiin jutun kanssa, jossa maahanmuuttajanuoret olisivat varastaneet käsilaukun huivipäiseltä naiselta tai hyökänneet hänen kimppuunsa.

Vihollisia ovat vihatut saksalaiset, he ovat aggression kohde, eivätkä he voi mitään maahanmuuttajasakeille: tekstiviesteillä saadaan muutamassa minuutissa paikalle iso sakki, joka välittömästi alkaa käyttäytyä uhkaavasti. Saksalaisia pidetään helppoina uhreina.    

Näin voi jokainen joutua kosketuksiin arkipäivän kanssa. Teille voi sattua, että koette autokolarissa yllätyksen. Nimittäin silloin, kun kolarikumppaninne on ulkoisesti selkeästi tunnistettavissa maahanmuuttajaksi.

Siinä tapauksessa teidät ja vastapuolenne ympäröi salamannopeasti useita "todistajia", jotka ovat nähneet kaiken. Takaa tullut ei ajanut teidän päällenne, vaan te peruutitte rysäyksellä häntä päin.

Ongelmatilanteissa tulee auttaa etnisiä sisaria ja veljiä. Sillä, mikä on totta ja mikä ei, ei ole mitään merkitystä "vääräuskoisten" kanssa. Nämä ovat niitä pieniä elämyksiä, jotka saavat ihmiset täällä hyvälle tuulelle.

Me kasvatamme lapsemme väkivallattomuuteen. Me tuomitsemme väkivallan yhteenotoissa ja opetamme sen lapsillemme. Toiset opettavat lapsensa olemaan vahvoja, urheita ja taistelunhaluisia. Lähtökohtatilanne on yksinkertaisesti tasapainoton."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (124 kommenttia)

Harri Rautiainen

" Saksalaisia pidetään helppoina uhreina."

Kuka tahansa on alkuperäisväestö, he ovat helppoja uhreja.

Piam myös lähimmissä kaupunginosassa, near to you!

arko oksanen

Olen kyllä tarkkaillut heidän käytöstään julkisilla paikoilla ja kulkuvälineissä.

Berliinin tie on meidän tiemme.

Sakari Lehtonen

Nyt olisi mukava kuulla maahanmuuttoa tukevia kommentteja ja hiukka näkemystä monikulttuurisesta ihanuudesta sekä mitä hyvää odottaa meitä tulevaisuudessa.

Harri Rautiainen

Värinää ja säpinää katukuvaan

Eivät ilmoittaudu sankoin joukoin.

Aki Mönkkönen

Vaikuttaa sosiaaliselta öykkäröinniltä. Ilmankos saksalaiset totesivat , ettei integrointi ole onnistunut ja monikulttuuri on harhaa.

Lieksassa öykkäröintiin yritettiin vastata samalla mitalla, mutta rasismisyytehän siitä rapsahti.

Veikkaan, että saksalaisillakin joskus pinna vielä katkeaa ja siitä voi tulla kamalaa jälkeä?

Petri Haapa

Miten niin monikulttuurisuus on harhaa? Suomessakin väestö on jo aikojen alusta koostunut monista eri kulttuureista: on ollut kampakeraamista kulttuuria, nuorakeraamista kulttuuria, vasarakirveskuttuuria jne.

Jukka Mäkinen
Tapio Suhonen

Niin. Vasarakirveskulttuuri oli nuorakeraamista kulttuuria. Ja, kampakeraaminen kulttuuri eli noin 1500 vuotta ennen nuorakeraamista... Kulttuurienvälistä harmoniaako?

Petri Haapa

Mistään kulttuurien välisestä harmoniasta en todennut mitään, vaan se pointti on siinä, että Suomenkin väestö koostuu eri aikoina tänne tulleista eri kulttuureista. Vasarakirveskulttuuri ennakoi jo tulevaa pronssikautta, sillä se oli saanut vaikutteita eteläisistä pronssikautisista kulttuureista. Ilman vuorovaikutusta kulttuurit eivät kehity, ne kuolevat.

Petri Haapa

"Vasarakirveskulttuuri oli nuorakeraamista kulttuuria. Ja, kampakeraaminen kulttuuri eli noin 1500 vuotta ennen nuorakeraamista... Kulttuurienvälistä harmoniaako?"

Höh, no ei se vasarakirveskansa minnekään kulttuurityhjiöön tullut, vaan se joko syrjäytti tai sulautti aikaisemman kulttuurin. Vasarakirveskansaa oli kuitenkin todennäköisesti niin vähän, että olemassaoleva kulttuuri omaksui kehittyneemmän vasrakirveskulttuurin tavat.

Petri Haapa

Ne on Jari, ilmeisestikin lääkekaapissa. Ota sieltä

Tapio Suhonen

Petri Haapa. Esihistoriantietosi kaipaavat huomattavaa täydennystä.
Kampakeraaminen kulttuuri oli liikkuvaa mestsästystä ja keräilyä, nuorakeraaminen kulttuuri perustui jo pysyvään asutukseen: orastavaan maanviljelyyn ja karjanhoitoon.
Muinaiskulttuurien ymmärtäminen ei ole nopeutettua hollywoodkerrontaa: et voi rinnastaa muinaiskulttuurien muutostapahtumia nykyiseen kansainvaellustapaan, jossa avaintekijänä on ajatus globaalisesta sosiaaliturvasta.
Länsimaisen kulttuurin expansiivisuus (aikoinaan) mahdollistui teknillisellä ylivertaisuudella; tämä koitui mm. intiaanikulttuurien tuhoksi.
Nyt, kolmansien maiden expansio perustuu enemmänkin länsimaiseen, kollektiiviseen omaantuntoon, vauraudesta, jota kehitysmaalaiset käyttävät nyt häikäilemättömästi hyväkseen.

Petri Haapa

Toki tiedän että kampakeraaminen kulttuuri oli metsästys- ja keräilykulttuuri ja nuorakeraaminen eli vasarakirves eli venekirveskuttuuri oli maanviljelykseen perustuva, mutta kun sen vasarakirveskulttuurin vähälukuiset edustajat tänne Suomenniemelle tulivät, niin eivät he mihinkään kulttuurityhjiöön tulleet, vaan täällä jo olleen metsästäjä- ja keräilijäkulttuurin joukkoon. Heitä oli kaiken lisäksi niin pieni ja harvalukuinen joukko, että on varsin todennäköistä että jonkinasteista assimilaatiota tapahtui. That IS the point.

Petri Haapa

"Petri Haapa. Esihistoriantietosi kaipaavat huomattavaa täydennystä."

Aivan varmasti kaipaavat, sillä alkaa olla jo kolmisenkymmentä vuotta, kun suoritin Suomen esihistorian peruskurssin Turun yliopistossa.

Petri Haapa

"Nyt, kolmansien maiden expansio perustuu enemmänkin länsimaiseen, kollektiiviseen omaantuntoon, vauraudesta, jota kehitysmaalaiset käyttävät nyt häikäilemättömästi hyväkseen."

Oliskohan kuitenkin jotain tekemistä silläkin, että em. maita, joista levottomuudet ovat lähtöisin, ovat länsimaat pitäneet kauan aikaa ikään kuin omana takapihanaan?

Harri Rautiainen

Petri: "Oliskohan kuitenkin jotain tekemistä silläkin, että em. maita, joista levottomuudet ovat lähtöisin, ovat länsimaat pitäneet kauan aikaa ikään kuin omana takapihanaan?"

Saksalla oli jotain siirtomaita Afrikassa, mutta vähän Euroopan siirtomaavaltoihin verrattuna. Eikä nyt ole kysymys Saksan 'takapihoilta' tulleista muuttajista.

Suomella on vielä sitäkin vähemmän 'siirtomaavelkaa'.

Petri Haapa

"Saksalla oli jotain siirtomaita Afrikassa, mutta vähän Euroopan siirtomaavaltoihin verrattuna. Eikä nyt ole kysymys Saksan 'takapihoilta' tulleista muuttajista."

No en tarkoittanut sitä, vaan ihan yleisesti esimerkiksi se, että Nato-maat samaistetaan lähi-idässä huseeraavaan USAhan. On kysymys länsimaiden takapihoista, ei pelkästään Saksan takapihoista. Länsimainen kulttuuri samaistetaan muslimipiireissä samaksi oli se sitten suomalaista tai tanskalaista, tai saksalaista kulttuuria.

Taha Islam

Joo, kyllä tuolle maahanmuuttajakysymykselle pitäisi saada lopullinen ratkaisu.

pekka numminen

Taha Al-Islam,

Miten perhepotretissa oleva vaimosi jaksaa?

Kuva lienee otettu silloin kun menitte islamilaisiin naimisiin (nuorikko 6v)?

Harri Rautiainen

Ruotsin kuulumisia:
"Nuorukaiset vähän pahoinpitelivät
– 61-vuotias taistelee hengestään

Toissa sunnuntaina ostoksilla Göteborgin Kortedalassa käynyt 61-vuotias herra oli palaamassa kotiin koiransa kanssa kun hän kohtasi joukon nuorukaisia. Tietojen mukaan nuorukaiset olivat rääkänneet hauvaa ja mies oli epäonnekseen sanonut poikkipuolisen sanan. Nyt mies makaa tajuttomana teholla ja hänen selviytymisensä on kaikkea muuta kuin varmaa. Pahoinpitely oli niin raju, että peruuttamattomat aivovammat ovat selviö. Mikäli 61-vuotias selviää hengissä, hän viettää loppuelämänsä punkan pohjalla."

Pidätettyjen nimet. Kuulostaako alkup kansalta?

Pedar Mahmmoud
Homan Goli
Ava Bidlis
Rasti Gulli
Hasan Kibar
Diar Mahmoud

Taha Islam

Onko näiden ihmisten pahuus geneettistä vai onko kyseessä oire yhteiskunnallisesta pahoinvoinnista?

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ruotsalaisen yhteiskunnan uhreja. Sieltä ei moni selviä, kova paikka.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Miksi islaminusko rauhanuskontona ei opeta ja ohjaa näitä nuoria miehiä paremmille tavoille? Nämä nuoret miehethän häpäisevät sukunsa, kansansa ja uskonsa. En minä ole kuullut tällaisesta käyttäytymisestä vaikkapa mormoneilta. Toisaalta, kyllä kristityt ovat ainakin Pohjois-Irlannissa samanlaiseen syyllistyneet toisiaan kohtaan.

Mutta silti, miksi pitäisin islamia ylivoimaisena uskontona, kun se ei onnistu tekemään jäsenistään esimerkillisiä kansalaisia? Kyllähän vaikkapa juutalaiset ovat onnistuneet monissa maissa pärjäämään historian aikana hyvin elinkeinoelämässä ja oppineisuudessa, vaikka heitäkin on ghettoihin sullottu.

Mitä vastaa Taha?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Pekka Lampelto: - "Mitä vastaa Taha?"

Kysymyksesi on niin hyvä, että veikkaan, ettei Taha vastaa ollenkaan.

Elias Paatos

Kulttuurista ja uskonnollista pahoinvointia. Jos näitä väkivalta ja anarkiakulttuurien edustajia tänne rahdataan, tulee heille järjestää myös todellinen kotouttaminen jossa opetetaan sivistyneen maailman tavoille ennen yhteiskunnan sekaan päästämistä.

Samuli Mikkola

Kun Ruotsissa tapahtuu jotain tuollaista, on melkoinen ihme, ettei yhtään suomalaista ollut tekijöissä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei tainnut olla kovin hyvin lakia kunnioittavaa se suomalaisten joukko mikä sinne meni.

"Parempi elämä ei houkutellut lähtemään ainoastaan työttömiä, vaan heikko tulevaisuuden näkymä sai myös alkoholisoituneita ja rikoksista tuomittuja henkilöitä koittamaan onneaan. Tämä näkyi heti Ruotsin poliisin tilastoissa; 10 % Tukholmassa juopumuksesta pidätetyistä oli suomalaisia. Samanlaisiin lukemiin päästiin lähes joka puolella Ruotsia."

Matti Hirvonen

Aina on Berliinissä mukavaa ollut.

Harri Rautiainen

Käytkö siellä myös NeuKöllnissä?

"BERLINER PROBLEM-BEZIRKS NEUKÖLLN (41% MIGRATIONSANTEIL)"

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Tämä kaikki tapahtuu uhkaavin elkein ja äänensävyin."

Mielestäni yleinen kurittomuus alkoi siitä kun opettajia ruvettiin sinuttelemaan. Minulla on ystäväpiirissäni kaksi opettajaa, toinen saa joka aamu nokkosihottuman duuniin mennessä, toinen käy psykoterapiassa ja on työkyvytön.

Anarkisti kun olen, en kumarra auktoriteettejä, mutta hyvät käytöstavat ovat sivistyksen A ja O. Valitettavasti "suvaitsevaisuus" on osoittautunut tappoaseeksi.

Vaikka alla oleva linkki ei välttämättä kuulu erittäin ajankohtaisen kirjoituksesi aihepiiriin, niin toivoisin sen herättävän ainakin nuoret ihmiset... olemmehan me sentään ihmisiä?

http://rahmispossu.net/2012/04/24/suvaitsevaisuus-...

Richard Järnefelt

Blogistille kysymys: mitä kansallisuutta pahimmat rähinöitsijät edustavat?

Itsellänikin on jäänyt mukava kuva Saksan turkkilaisista, joten olisi kiva tietää, ketkä ovat suurin ongelma?

Mutta kyllä tämä kirjoitus oikein kertoo sen, että meidän on tehtävä jotain, jottei oma kohtalomme olisi sama. Meitä suomalaisia on tosi vähän jo nyt.

Harri Rautiainen

Riku,
mulla ei ole asiassa tarkempaa tietoa.
Vain yksi nimistä vaikuttaa turkkilaiselta.

Harri Rautiainen

Sorry,
Katsoin tuota Ruotsin listaa.
Saksasta ei enempää tietoa.

Richard Järnefelt

Kiitos tarkennuksesta! Näin minäkin arvelin, koska Turkki on - kiitos Kemal Atatürkin - maallistunut niin valtavasti, että turkkilaisia on vaikeampi kiihottaa vääräuskoisvihaan. Onneksi!

Hyvä, että toit tämän asian näin voimakkaasti esille, koska meillä ei näitä uhkakuvia vieläkään tajuta, vaikka niinkin lähellä kuin Etelä-Ruotsissa kaikki on jo mullin-mallin.

Kannatan "pakolaispolitiikan" tai "ulkomaalaispolitiikan" täyttä lopettamista, rajojen muuttamista taas passilla ja viisumilla toimiviksi ja eroamista ainakin Schengen-sopimuksesta.

Lisäksi muutamaa elintasopakolaisryhmää pitää ruveta kotiuttamaan lähtömaahansa, etenkin niitä joilla nyt on tamperelaisinsinööri presidenttinä!

Pekka Järvinen

Eivät nuo turkkilaiset kovinkaan maallistuneilta vaikuta ainakaan armon vuonna 2009. Jos siis tähän mielipidetutkimukseen on vähänkään luottamista.

29/6/2009
Saksalainen lehti Die Welt
Mielipidetutkimus siitä, miten turkkilaiset suhtautuvat EU:hun liittymiseen.
Yli puolet haluaa, että maa liittyisi Unioniin, mutta 81 % pelkää EU:n olevan kristittyjen salajuoni.
Muita lukuja:
62 % pitää uskontoa (eli islamia) pääasiana.
75 % haluaa lapsilleen koraanikoulun.
33 % on sitä mieltä, että vaimoa täytyy lyödä säännöllisesti.
58 % on sitä mieltä, että naisen täytyy aina totella miestään.
22 % on sitä mieltä, että naisten kivittäminen on oikeutettua.
52 % ei haluaa kristittyjä naapuriksi, 64 % ei haluaa juutalaisia, 66 % ei haluaa ateisteja, 72 % ei haluaa naapuriksi ihmisiä jotka nauttivat alkoholijuomia.

Harri Rautiainen

Sääntö 1: "33 % on sitä mieltä, että vaimoa täytyy lyödä säännöllisesti."
Sääntö 2: "58 % on sitä mieltä, että naisen täytyy aina totella miestään."

'Sääntö 1' on seurausta siitä, että 'Sääntö 2' ei toteutunut.

Petri Haapa

Turkki on pitkän aikaa ollut esimerkillinen muslimivaltio, mikä on suurelta osin johtunut siitä, että uskonto on erotettu valtiosta, mutta jotain merkkejä uskonnollisen fundamentalismin vahvistumisesta on Turkinkin suunnalla.

Harri Rautiainen

PJ: "52 % ei halua kristittyjä naapuriksi,
64 % ei halua juutalaisia,
66 % ei halua ateisteja,
72 % ei halua naapuriksi ihmisiä jotka nauttivat alkoholijuomia."

Ja Saksassa turkkilaiset joutuvat sietämään kaikkia yllämainittuja.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

"Tämä jatkuva demonstratiivinen piittaamattomuus käytöstavoista, kuten kohteliaisuus tai toisten huomioon ottaminen; tai niistä yksinkertaisimmista säännöistä, kuinka ihmiset julkisella paikalla käyttäytyvät toisiaan kohtaan. Se saa ihmiset kysymään: Missä minä nyt oikeastaan olen? Onko tämä vielä minun kaupunkini, minun kotimaani?"
Jos ajattelee nettiä julkisena paikkana niin eiköhän tuo ole monen vaikutelma kun he tulevat keskustelupalstoille. Ja täällä ei voi maahanmuuttajia voi syyttää meidän käytöksestämme.

Käyttäjän artonikkola kuva
Arto Nikkola

Ai sekö on tärkeämpää että netin keskustelupalstoilla ei pahoiteta kenenkään mieltä? Tänne ei tarvitse kenenkään tulla tietentahtoen lukemaan ikäviä kirjoituksia. Tuolla oikeassa elämässä on pakko kulkea ja toimia ihmisten joukossa. Siellä kaltoinkohtelun tuntee munaskuissaan ihan oikeasti.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Sini, ajattele nyt, jos esimerkiksi minä en voisi terapoitua netissä purkaen sovinistivihaani kirjoittamalla, saattaisin hankkia koiran, ihan vain häijyyttäni (feministisyyttäni), saisin turpaani joltain muslimilta ja joutuisin olemaan sinunkin kustantamana makaamaan sairaalassa..

Harri Rautiainen

Fazer, Finlayson, Starckjohann....

Vai mitä, Sini?

arko oksanen

Vasemmistoliitto esittelee maahanmuuton etuja laulussa 20 perheestä.

Jukka Kaulanen

Minusta on erittäin positiivista, että monet maahanmuuttajat ja etenkin muslimisellaiset (Taha Islam,somali- Mohammedit, Farzad Iranilainen etc) ovat tulleet taittamaan sanan peistä näille keskustelupalstoille. Heidän kauttaan suomalaisten mielipiteet välittyvät heidän maanmiehilleen ja päinvastoin. Se on sitä oikeaa integraatiota ja monikulttuurisuutta, kun yhdessä mellastetaan samalla keskustelupalstalla.

Rainer Friman sanoi joskus, että kukkahattutädit ovat tehneet Suomen romaneille karhunpalveluksen, koska jokaisen törkeyden jälkeen hösötädit ovat päätä silittämässä, tarjoamassa lisää rahaa ja "ei se ole sinun vika, se on suomalaisen yhteiskunnan ja suomalaisten rasistien vika, oi lapsonen".

Pekka Liimatainen

Tuota lukiessa todella ahdistuu.
Tuo tie on tällämenolla myös suomen tie.

Suvaitsevaiset eivät varmaankaan tälläisiä vihapuheita suvaitsae vaan jatkavat tuhon tiellä kohti monikulttuurisuutta.

Että vaaleissa sitten muistatte mikä puolue haluaa, ainoana, tältä tieltä pois!!!

Jari Reinikka

En oikeasti ymmärrä eurooppalaisten asennetta ja käytöstä, en kollektiivisesti enkä myöskään yksittäistapauksissa. Miten voi olla, että nämä karvakorvat voivat hyppiä alkuperäisväestön silmille tällä tavoin ilman reaktiota? Jotain on pahasti vialla jos pormestari kirjoittaa näin. Ihmisten pitäis hieman ryhdistäytyä, eikä alistua tilanteissa jossa joutuu näiden laumaeläimien häiriköinnin kohteeksi.

Harri Rautiainen
Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Tässä vaiheessa on tärkeää myös huomauttaa, että ongelmiahan aiheuttavat lähestulkoon yksinomaan nuoret miehet (13-30-vuotiaat). Naisista, lapsista ja vanhoista miehistä ei koidu haittaa.

Ehkä jonkinlainen poikien kurikoulu voisi olla huonosti käyttäytyville nuorille miehille paikallaan, jos kotoa ei opita tapoja. Uniformut, paljon liikuntaa, miehellinen kunniakulttuuri, selkeät säännöt ja vahva moraaliopetus, kuinka toisia tulee kunnioittaa ja pyrkiä elämässään hyvän tekemiseen.

Petri Haapa

Syrjäytynyt ja toimeton nuori mies on vaarallinen varsinkin, kun samankaltaisia tyyppeja ahdetaan samaan paikkaan paljon.

Aki Mönkkönen

Tässähän on ollut havaittavissa nimenomaan omaehtoista hakeutumista samoihin paikkoihin, ei niinkään ulkopuolista ohjausta. Siis silloin kun turvapaikka tms. on jo saatu. Näissä omaehtoisissa ghetoissa vallitsevat sitten omat säännöt ja lait.

Petri Haapa

Olisiko se mieluummin olosuhteiden pakko kuin omaehtoinen hakeutuminen?

arko oksanen

"Olisiko se mieluummin olosuhteiden pakko kuin omaehtoinen hakeutuminen?"

Saksalaisen suvaitsevan yhteiskunnan syykö?

Petri Haapa

"Saksalaisen suvaitsevan yhteiskunnan syykö?"

En tiedä, mutta jotain vikaa on saksalaisessa yhteiskuntapolitiikassa, kun tällaista pääsee tapahtumaan.

Pekka Järvinen

Petri Haapa, sinun mielestäsi syy on saksalaisen yhteiskunnan. Mikähän ruotsalaisessa, tanskalaisessa ja norjalaisessa yhteiskunnassa on vikana, kun näitä samanlaisia rikastumisalueita on syntynyt jo sinnekin. Kun en tilanpuutteen vuoksi viitsi kaikkia esimerkkitapauksia tänne linkittää, niin laitetaan tähän kuitenkin tämä yksi:

"Hansenit ja Nielsenit kovilla Vollsmosessa

Jos sukunimesi on Hansen tai Nielsen ja satut asumaan Odensen kuulussa Vollsmosen lähiössä, on matalan majasi riski joutua murron kohteeksi huomattavasti suurempi kuin jos nimessäsi olisi ripaus eksotiikkaa. Nimittäin tuota värikästä aluetta on kohdannut viime aikoina murtoaalto, minkä yhteydessä on havaittu selkeä etninen korrelaatio.

Alueella on ollut havaittavissa eräänlaista rasismia ja yhä useammat tanskalaiset ajetaan alueelta pois. Virta kiihtyy samassa tahdissa kuin jyrkästi nousevat murtokäyrät. Meillä on ollut tuollaiset 150 murtoa viimeisen neljän kuukauden aikana. Merkillistä kyllä, yhdeksässä tapauksessa kymmenestä uhreiksi on valikoitunut kantatanskalaisia kotitalouksia.

Näin kommentoi eräs konstaapeli Fynin poliisista tilannetta Vollsmosessa, minkä asukkaista kolme neljäsosaa on muualta tulleita. Hän haluaa esiintyä nimettömänä, koska pelkää työpaikkansa puolesta.

Monet nuorukaisrikolliset kertovat kursailematta, että he haluavat Vollsmosen itselleen. Viime vuonna eräs tanskalainen perhe teki ilmoituksia usein seudulla tapahtuneista sattumuksista. Tämä johti siihen, että perheen asuntoa vandalisoitiin non-stoppina, kunnes he pakkasivat laukkunsa. Monet alueen murroista eivät vaikutakaan perinteisiltä murroilta, vaan ne sisältävät elementtejä ilkivallasta, kuin kyseessä olisi jokin kostoisku."

http://www.bt.dk/krimi/danskere-udsaettes-for-indb...
http://rahmispossu.net/2012/01/26/hansenit-ja-niel...

Petri Haapa

"Petri Haapa, sinun mielestäsi syy on saksalaisen yhteiskunnan. Mikähän ruotsalaisessa, tanskalaisessa ja norjalaisessa yhteiskunnassa on vikana, kun näitä samanlaisia rikastumisalueita on syntynyt jo sinnekin. "

Ei ne varmaan toimi sen paremmin noissakaan maissa, mutta se nyt ei saa antaa aihetta nostaa käsiä pystyyn ja luovuttaa kehittämästä yhteiskuntaa kaikille ihmisille sopivaksi. Syrjäytymiskehitys on suomalaisessakin yhteiskunnassa se mittavin ongelma ja se ei poistu eikä vähene sillä, että tasavallan presidentin johdolla jaellaan jotain niksejä.

Pekka Järvinen

Olet sitä mieltä, että nyt ei saa antaa aihetta nostaa käsiä pystyyn ja luovuttaa kehittämästä yhteiskuntaa kaikille ihmisille sopivaksi.

Mitähän se kaikille ihmisille sopiva tarkoittaa? Tuossa minun esimerkissäni se tarkoitti sitä, että muslimeille annetaan asuinalue, jossa he saavat olla täysin omassa rauhassaan ja toteuttaa omaa yhteiskuntakäsitystään omine lakeine ja poliiseineen. Kai siellä kohta on puolustusvoimatkin. Meille jääkin sitten vain dhimminä elatusvelvollisuus. Siihenkö tässä pitäisi mielestäsi pyrkiä? Kun Varissuo on jo hyvällä alulla, niin luovutammeko Turun näin alkajaisiksi? Syyriasta olisi varmasti yhden turullisen verran tulijoita.

Petri Haapa

"Mitähän se kaikille ihmisille sopiva tarkoittaa? "

Se tarkoittaa sitä, että se on kaikille ihmisille sopiva. Tarjoaa mm. kaikille ihmisille tasa-arvoiset oikeudet eri asioissa jne. Ihmisiä ei erotella sen mukaan, kuinka hyödyllisiä he ovat yhteiskunnalle jne.

Petri Haapa

" Kun Varissuo on jo hyvällä alulla, niin luovutammeko Turun näin alkajaisiksi? Syyriasta olisi varmasti yhden turullisen verran tulijoita."

Ou jee. Varissuolla sijaitsevassa Turun normaalikoulussa se meikäläinenkin opetusharjoittelunsa suoritti.

Petri Haapa

"Mikähän ruotsalaisessa, tanskalaisessa ja norjalaisessa yhteiskunnassa on vikana, kun näitä samanlaisia rikastumisalueita on syntynyt jo sinnekin. "

Olisikohan syynä se, että luonteeltaan samankaltaista yhteiskuntapoiktiikaa harjoitetaan myös em. maissa

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Nyt pitää vain löytää se esimerkki missä on toimiva järjestelmä ja noudattaa sitä.

Petri Haapa

"Nyt pitää vain löytää se esimerkki missä on toimiva järjestelmä ja noudattaa sitä."

Ehkä, tai pikemminkin niin, että keksiä itse se toimiva malli. Onhan monia muitakin asioita keksitty: Tasavalta, polttomoottori, höyrylaiva, demokratia jne.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari
arko oksanen

"En tiedä, mutta jotain vikaa on saksalaisessa yhteiskuntapolitiikassa, kun tällaista pääsee tapahtumaan."

@Petri
Ja muslimeissako ei ole mitään syytä?
Hehän ovat viattomia uhreja, niinkuin viimepäivien tapahtumat maailmalla osoittavat. Alttiina USA:n sorrolle ja imperialistien vehkeilylle.

Petri Haapa

"Ja muslimeissako ei ole mitään syytä?
Hehän ovat viattomia uhreja, niinkuin viimepäivien tapahtumat maailmalla osoittavat. Alttiina USA:n sorrolle ja imperialistien vehkeilylle."

En ole näin sanonut. He elävät saksalaisessa yhteiskunnassa ja saksalainen yhteiskuntapolitiikka koskee heitä aivan yhtä hyvin kuin muitakin saksalaisia. Se ei kuitenkaan poista ja tee tyhjäksi sitä, etteikö saksalaisessa yhteiskuntapolitiikassa ole tehty virheitä

Harri Rautiainen

Petri,
kyllä saksalaisisa ja heidän politiikassakin on varmaan syytä ongelmaan.

1970-luvun talousbuumissa teollisuus alkoi tuomaan turkkilaisia tehtaille työvoimalisäykseksi. Heistä käytettiin nimitystä "Gastarbeiter", vierastyöläinen. Kuvitelma oli, että he tulevat Länsi-Saksaan ansaitsemaan rahaa ja pesämunaa, jolla sitten Turkissa perustavat ravintolan tai maksavat tyttären myötäjäiset.

No buumi heikkeni, mutta vieraat eivät lähteneet juhlien loputtua. Gastarbeiterit jäivät Saksaan vastoin alkuperäisiä odotuksia. Ja heidän jälkeläisensä ovat omineet roolin pysyvinä 'sossun' asiakkaina.

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Valitettavaa luettavaa, mutta ei mitään uutta sen mitä olen Saksanmaalta tutuilta kuullut.

Tässä on kyse vääränlaisesta suvaitsevaisuudesta Saksan valion taholta. Ja ikävä kyllä se toimii itseään vastaan. Nämä asiat pitäisi ratkaista nyt, kun ne voidaan vielä suhteellisen siististi ratkaista. Jos tilanteen annetaan kärjistyy vielä paljonkin pidemmälle, niin asiat voivat mennä todella ikäviksi.

Joidenkin asioiden suhteen valtiolla on oikeus ja velvollisuus täysin yksiselitteisesti tehdä selväksi kaikille, niin kantaväestölle kuin maahanmuuttajille, kuka on pomo. Viestin pitäisi olla selvä, suvaitaan kaikki toisiamme, niin kaikilla on mukavampaa, mutta tietyistä asioista ei jousteta eikä neuvotella.

Harri Rautiainen

Valtteri näin on.

Espoolainen PS-valtuutettu toteaa aiheesta:
Väkivallan ja voimannäytön edessä ei saa alistua, vaan puututtava häiriökäyttäytymiseen ja toisten ihmisten uhkailuun.

Jukka Kaulanen

Minulla asui aikoinaan naapurina keski-ikäinen arabimies, joka kutsui minut varta vasten pihalle keskustelemaan ja vain kertoakseen ettei minulla ole mitään oikeutta puhua hänen suomalaiselle vaimolleen. "You don´t talk to my wife, if you talk, you talk to me! UNDERSTAND!

Olin pyykkituvassa harrastanut normaalia kevyttä huulenheittoa hänen iloisen vaimonsa kanssa, mistä tämä ilmeisesti oli miehelleen maininnut.

Nyt tämä mies siis katsoi oikeudekseen rajoittaa oman vaimonsa ja minun suomalaista sananvapautta, kun taas hän itse nauttisi tästä etuoikeudesta täysimääräisenä. Kehotin arabia haistamaan kamelin paskat ja sanoin Suomessa aina puhutun naisille ja aiotaan puhua vastakin.

Myöhemmin tämä mies otti minusta valokuvia pihalla ja jos olisin suvaitsevainen suomalainen, niin voisin kyynelsilmin ajatella hänen liimanneen ne ystävänkirjaansa. Lehtiä lukevana realistina oletan kuitenkin kuvieni päätyneen aivan muille listoille.

Markku Nieminen

Kohtaamisteoria toimi jälleen.

Petri Haapa

Olipa typerä ukko. Toivottavasti sanoit, että no, i don't understand

Asta Tuominen

"Ongelmatilanteissa tulee auttaa etnisiä sisaria ja veljiä."

Näin ja vielä laajemminkin: Ongelmatilanteissa tulee auttaa sekä etnisiä että uskonnollisia veljiä ja sisaria.

Olen jutellut tästä aiheesta muslimien kanssa. Heidän näkökantansa oli, että vaikka uskonveli tekisi mitä tahansa, hänen rinnallaan on seisottava ja häntä on puolustettava. Koraanihan sallii myös valehtelun "vääräuskoisille", joten tilanne on meille "vääräuskoisille" erittäin haastava. Mehän uskomme henkilökohtaiseen vastuuseen, kun taas "toisessa kulttuurissa" uskotaan kollektiiviseen puolustukseen.

Markku Nieminen

Suomessa tilanne huononee nopeammin koska suomalaiset saavat tuta alkuperäisjutun kuvaaman tilanteen lisäksi myös valtapoliitikkojen, erään kielivähemmistön ja koko virkaeliitin raivon. Poliisi kyllä kaapittaa FB rikollisia ja vääriä mielipiteitä esittäneitä, tai vaikka valtamediassa jo julkaistuja uutisia internetissä julkaisseita henkilöitä jottei vain pääsisi nousemaan valon majakoita kansaa valaisemaan.

Suomalaiset ovat hölmöä orjakansaa joka joutaakin viksumpien maksumiehiksi, fiksummat meistä ovat jo tehneet johtopäätöksensä asiasta..

Harri Rautiainen

MN: " Poliisi kyllä kaapittaa FB rikollisia [...] tai vaikka valtamediassa jo julkaistuja uutisia internetissä julkaisseita henkilöitä,"
Olenkohan vaaravyöhykkeessÄ?

"... jottei vain pääsisi nousemaan valon majakoita kansaa valaisemaan."
Tässähän tuntee itsensä aivan yrjökalliseksi :-)

Jukka Kaulanen

Myös Ruotsissa käydään jo kamppailua siitä missä ruotsalaiset saavat liikkua ja missä eivät:

http://rahmispossu.net/2012/09/14/ilmoitusluontoin...

Harri Rautiainen

"Kyseessä on tiedonanto poliiseille."

Osoittaa kommunikointikyvyn vajavaisuutta, jos pitää sivullisten autojen poltolla antaa savumerkkejä.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Ongelmana on nuorten miesten syrjäytyminen ja siitä kumpuava turhautuminen.

Nämä ihmiset ovat ikäänkuin hylänneet Saksan ja saksalaiset tavat ja lait, vaikka asuvat maassa. Tähän vaikuttaa varmasti se, että he eivät tunne olevansa saksalaisia, kuuluvansa yhteiskuntaan, vaikka ovatkin usein syntyneet ja kasvaneet siellä.

Näitä ongelmia voi ennaltaehkäistä paitsi asunto- ja kaavoituspolitiikalla, myös osoittamalla maahanmuuttajataustaisille, että he ovat osa meitä, osa yhteiskuntaa, osa saksalaisuutta/suomalaisuutta.

Ilman hyväksyntää ei synny lojaliteettia, jolloin anarkia uhkaa viedä vallan.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Yksi tapa lähestyä asiaa on se, että vaaditaan moraalisesti kanta-asukkaita panostamaan enemmän asenteissaan siihen, että maahanmuuttajat integroituisivat paremmin. Tällöin oletetaan, että kanta-asukkaat voisivat vain halutessaan massoittain tähän pystyä.

Toinen näkökanta asiaan on käyttäytymistieteellinen. Onko ylipäätänsä edes yleistä, että ihmiset kykenevät integroitumaan eri uskontokuntien ja kulttuurien kanssa laajassa mittakaavassa? Pitäisi ehkä tutkia historiassa niitä tapauksia, jossa näin on käynyt. Integroituvatko vaikkapa arabit ottomaanien valtakunnassa? Miten irlantilaiset tai italialaiset integroituivat Amerikassa? Mitkä olivat integroitumisen esteenä?

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Kyllä, asenteisiin pitää pyrkiä vaikuttamaan, mutta millään määräyksellä se ei tietysti onnistu. Siinä kyllä auttaisi, jos ihmiset saataisiin ymmärtämään paremmin omien asenteidensa pitkän aikavälin seuraukset, joita tässäkin kirjoituksessa on tarjolla.

Integroituminen on mahdollista. Irlantilaiset ja italialaiset Amerikassa ovat siitä hyvä esimerkki. Heitähän aluksi vastutettiin voimakkaasti - köyhiä katolilaisia virtasi protestanttien maahan. Mutta he kotoutuivat, jopa niin, että monet heidän jälkeläisistään ovat nyt puolustamassa amerikkalaisia arvoja ja identiteettiä tämän hetken suurinta siirtolaisryhmää, latinoja vastaan.

Yhtenä tekijänä varmasti oli ja on se, että amerikkalaisuus on haluttu pitää avoimena kategoriana, johon on halutessaan on päässyt mukaan riippumatta uskonnosta, äidinkielestä ja ihonväristä.

Harri Rautiainen

Jaakko: "Irlantilaiset ja italialaiset Amerikassa ovat siitä hyvä esimerkki."

Oivallisia esimerkkejä. Kummallakin ryhmällä on historiansa USA:ssa eikä heidän polkunsa ole ollut aivan mutkaton. Sekä irlantilaiset että italialaiset päätyivät omille asuinalueilleen. kaikissa Amerikan suurkaupungeissa on vieläkin omat italialaiskaupunginosansa.

John Kennedy presidenttinä oli sensaatio. Moni ei uskonut, että katolinen irlantilainen voisi tulla valituksi. Yhdysvalloissa ei vieläkään ole ollut italialaistaustaista presidenttiä. Lähes kaikki USAn pressat ovat olleet WASPeja.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

On italialaiskaupunginosat. Itse vierailin yhdessä niistä toissa viikolla, ei siellä autot palaneet ja muutenkin oli viihtyisää. Ja hyvää ruokaa!

Jukka Mäkinen

"amerikkalaisuus on haluttu pitää avoimena kategoriana, johon on halutessaan on päässyt mukaan riippumatta uskonnosta, äidinkielestä ja ihonväristä."

Juu, aika moni erivärinen pääsi mukaan omasta halusta riippumatta.
Pääsi jopa riippumaan.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Hieman otteita netistä:

Why Is Integration of Muslims in the U.S. More Successful Than in Europe

The typical Muslim immigrant to the U.S. was ready to accept the American lifestyle and had to start working immediately upon arrival in the country. This required learning English which in turn helped the newcomers understand the local culture.

In Europe, on contrast, Muslim immigrants came in waves based on political decisions and bilateral agreements. They often received benefits that enabled some of them to stay inside their communities without greater exposure to the local culture.

Eroa oli siis tulijoissa (asenteissa ja motiiveissa), sekä tavassa jolla maahanmuutto järjestettiin. Tämän mukaan.

...

Tuohan nyt ei vielä kerro saisiko nykyistä Euroopan systeemiä toimimaan jotenkin. Ehkä, halua sen korjaamiseen pitäisi olla ainakin enemmän (lait ja niiden toimeenpano). Vastustusta varmasti olisi, enkä tiedä selvittäisiinkö siitä ilman armeijan apua (no-go zonet). Sen takia siihen ei varmaan haluta ryhtyäkään.

Jari Reinikka

Aaaw niin naiivi. Eiköhän se siitä kun realimaailma iskee päin näköä jokin päivä.

Harri Rautiainen

Jaakko Kölhi: "Näitä ongelmia voi ennaltaehkäistä paitsi asunto- ja kaavoituspolitiikalla, myös osoittamalla maahanmuuttajataustaisille, että he ovat osa meitä, osa yhteiskuntaa, osa saksalaisuutta/suomalaisuutta."

Asunto- ja kaavoituspolitiikka on mitä tärkein kuntavaaliteema.
Tähän polttavaan kysymykseen ottaa kantaa Helsingin Vihreiden ehdokas Husein Muhammed. Lakimies ja humanisti itsekin:
http://www.husein.fi/politiikka.html

• Pysäytetään alueiden eriytyminen ja kaupunkilaisten
syrjäytyminen
• Rakennetaan kohtuuhintaisia asuntoja
• Otetaan maahanmuuttajien osaaminen hyötykäyttöön
• Lakkautetaan Espoo

Jos lähdetään purkamaan lopusta päin, niin koko Espoota en lakkauttaisi. Sen sijaan maahanmuuttajien asuttama Espoon Suvela voitaisiin yhdistää rajanaapuriinsa Kauniaisiin. Näin saataisiin suoritettua varallisuuden oikeudenmukaista tasausta ja maahanmuuttajien osaaminen hyötykäyttöön.

Käyttäjän LeonDegrelle kuva
Leon Degrelle

Missä Halla- aho oli väärässä ?

Tilanne olisi häkellyttävä Saksassa, ellei tähän olisi jo tottunut. Meillä ja Saksasssa on keinotekoisesti tuotettu ja jatkuvasti kasvava vähemmistö josta on ympäröivälle yhteiskunnalle laskennallisesti vain haittaa. Vähemmistön läsnäoloa perustellaan sillä , että lähtömaissa on huonot olot.Eikä sitä voi kyseenalaistaa , koska joku niin osuvasti sanoi,monikulttuurisuus on niin hyvä asia , että sitä pitää kannattaa ,vaikkei se toimisikaan. Kaveria ei jätetä eikä yhdestäkään edes rikollisesta maahanmuuttajasta ei luovuta.

Harri Rautiainen

"Kaveria ei jätetä eikä yhdestäkään edes rikollisesta maahanmuuttajasta ei luovuta."

Minkälaisen viestin se lähettäisi suomalaisista suvaitsevalle maailmalle?
Tosin Ranska ja Tanska karkoittavat.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

On hyvä huomata, että suurin osa Neuköllnin riehujista ei ole pakolaistaustaisia.

He ovat (enimmäkseen turkkilaisten) työperäisten maahanmuuttajien lapsia, joiden integroituminen yhteiskuntaan on epäonnistunut, paljolti siksi, että kantasaksalaiset eivät ole hyväksyneet heitä vertaisinaan, vaikka nämä nuoret ovatkin syntyneet ja kasvaneet Sakssa. Ja vaikka heidän vanhempansa tai ainakin isänsä ovat olleet työssä.

Pekka Järvinen

Onko tullut yhtään mieleen, että se integroitumisen puute voisikin johtua totaalisen erilaisesta ajattelutavasta ja moraalista? Siis siitä, mistä tämä blogitekstikin kertoo. Käytit esimerkkinä italialaisia ja heidän sopeutumistaan Amerikkaan. Esimerkki on erittäin huono siinä mielessä, että he aatemaailmaltaan eroa pätkääkään sinne aikaisemmin juurtuneista kiihkoprotestanteista. Pyhä kirja on täsmälleen sama ja sitä myötä sieltä ammentunut arvomaailmakin. Mitenkähän tilanne on kotoutumisen kannalta siellä paria sataa vuotta olleiden afroamerikkalaisten kanssa?

Myös tänne tulevien muslimien kanssa tilanne on täysin eri. Heidän arvomaailmansa kumpuaa täysin eri lähtökohdista ja on kerta kaikkiaan yhteensovittamaton läntisen arvomaailman kanssa valehteluineen, epätasa-arvoineen ja vääräuskoisten halveksuntoineen. Tutkimustulokset todistavat samaa; muslimisukupolvet länsimaissa radikalisoituvat sukupolvi sukupolvelta. Jos se on meidän vikamme, niin miksi me tänne heitä vapaaehtoisesti otamme?

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Moraalirappio on selkeä, mutta en todellakaan usko sen olevan näillä turkkilaisilla synnynnäistä tai kulttuurista (eihän Turkissa lähiöt pala!) vaan johtuu yhteiskunnallisesta asemasta, johon he ovat uudessa kotimaassaan ajautuneet tai johon heidät on itse asiassa ajettu. Syynsä on toki myös kotikasvatuksella, joka ei ole onnistunut asettamaan näille nuorille rajoja eikä tukemaan tasapainoista saksanturkkilaista identiteettiä.

Italialaisten suhteen olet täysin väärässä. He lukutaidottomina katolilaisina maalaisina edustivat vähintään yhtä suurta kulttuuri- ja arvomaailmaeroa suhteessa Amerikan silloiseen anglosaksiseen protestanttiväestöön kuin modernit turkkilaiset moderneihin saksalaisiin.

Muslimisukupolvet radikalisoituvat, koska me emme hyväksy heitä osaksi yhteiskuntaamme, vaan työnnämme heidät marginaaliin, jossa he tuntevat juurettomuutta, syrjintää ja turhautumista. Näin yksinkertaistetusti.

Se, että pidät valehtelua olennaisena osana islaminuskoisen arvomaailmaa, kertoo siitä, että suhtaudut heihin ryhmänä voimakkaan ennakkoluuloisesti ja kielteisesti.

Pakolaisiahan otetaan tänne suunnilleen yhtä vapaaehtoisesti kuin maksetaan Kreikalle lainoja. Täydellisessä maailmassa ei olisi sotia, ei nälänhätää eikä velkakriisejä.

Jari Reinikka

Luovuta jo. Rupee olemaan naurettavaa toi hyysääminen. Joiltain ryhmiltä ihmisiksi eläminen meidän mittapuun mukaan ei vaan onnistu. Yksinkertaista.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Niin, sitähän monet konservatiivit haluavat, luovuttaa. Antaa Suomeen syntyä eristäytyneitä asuinalueita, yrittämättä mitenkään vaikuttaa asiaan, ja sitten tokaista, että "mitä me sanottiin". Nautinto tästä tokaisusta olisi vain kovin lyhytaikaista, toisin kuin ne luovuttamalla syntyneet ongelmalähiöt.

Tilanne on se, ettei Suomeen muuttaneita voi täältä potkia pois, elleivät he itse syyllisty vakaviin rikoksiin. Eikä rajoja voi sulkea eroamatta EUsta tai tekemättä jotain muuta yhtä radikaalia. Parempi siis myöntää tämä tosiasia ja keskittyä siihen, miten tästä maasta saadaan kaikille meille parempi paikka elää ja menestyä.

Harri Rautiainen

"Eikä rajoja voi sulkea eroamatta EUsta tai tekemättä jotain muuta yhtä radikaalia."

Eivät kaikki EU-maat kuulu Schengenin sopimuksen piiriin. Esim. Iso-Britannia ja Irlanti eivät edes avaa rajojaan.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Eikö Iso-Britanniassa ja Irlannissa ole maahanmuuttajia? Schengen tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että passia ei rajalla tarkasteta. Lontoossa se tarkastetaan, ja jos sattuu olemaan EU-passi, niin sisään vaan, ihan sama millä asialla liikut.

Harri Rautiainen

Jaakko,
nyt itsekin myönsit, että rajojen sulkemisella ja EUlla ei ole tekemistä toistensa kanssa.

Käyttäjän kolhi kuva
Jaakko Kölhi

Aijaa? No en kyllä varmasti.

EU-maan tulee sallia muiden EU-kansalaisten vapaa maahantulo ja maassaolo. Tätä ei voi kieltää, eli rajoja ei voi tältä osin sulkea, ellei eroa EUsta.

Schengen koskee rajamuodollisuuksia, eikä EU-kansalaisten osalta sitä, pääseekö maahan vai ei.

Käyttäjän LeonDegrelle kuva
Leon Degrelle

Tekeekö Saksa itsemurhan sallimalla tälläisen käytöksen ?

Ratkaisevaa on maahanmuuttajanuorten jälkeenjääneisyys. He ovat syrjäytyneet koulussa , he ovat vailla ammattitutkintoa ja työpaikkaa.

Tämän seurauksena he radikalisoituvat ja esim. islamista tulee helposti koossa pitävä, itseisarvon antava voima ja on ymmärrettävää , että siihen takerrutaan.

Kadulla ja metrossa joukossa sitten tyhmyys tiivistyy. Sanalla sanoen olemme vastuuttomia jos otamme vastaan suuria joukkoja ihmisiä, joiden sopeutuminen tänne ( Suomeen ) on hyvin vaikeaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

http://martin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/117745-moni...
Miksi turhaan olla noin ei-konstruktiivinen. Tuntuu että suvisten haukkuminen aina on tärkeämpää kuin asioiden parantaminen. Jytkyä saa varmaan pukata hamaan maailmanloppuun saakka ennenkuin tällainen kauhistelu loppuu.
Kyllä minun puolestani saatte lähettää rikolliset vaikka Timbuktuun kunhan teette jotain sen eteen jaksatte istua työpalavereissa, ettäkä aina vaan postaa noita malmö-liekeissä-on ne suvikset ilkeitä, berliinissä törkeyshuipussa-ompa suvikset hirveitä stockman ahlström sherlakkius muslimi puri koiraa ja muuta typerää.
Suvikset sentään yrittää istua kokouksissa, nähdä vaivaa, kuunnella olla yhteistyössä ja parantaa maailmaa.

Harri Rautiainen

Kiitos mommentista, Sini:
nyt tunsin piston sydämessäni. Miten minä voisin olla rakentamassa, enkä vaan repimässä?

Eivät terveet tarvitse parannusta vaan sairaat. Sairaus pitää vain diagnosoida ja sen olemassaolo tiedostaa ja myöntää.

Tässä maahanmuuttoasiassa ollaan vielä kieltämisvaiheessa. Vaikka hälytyskellot soivat maamme lähistöllä, meillä ei uskota saman voivan tapahtua koto-Suomessa.

"Me vielä tienaamme tällä", sanoin Nilsiän viisas.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tyhmää puhetta sellaiselle joka asuu luultavasti Suomen mamutiheimmällä alueella. Se että jotkut tän laisia blogeja ahmivat nyrpistelee nenää ostarilla mustille ihan avoimesti ei auta mitään. Skeidan levitys ei auta mitään.
Tärkeintä olisi voida näyttää positiivisesti että näin meillä Suomessa tehdään ja sitten olisi jotain mitä näyttää. Vain positiivisen kautta voi saada jotain aikaiseksi. Niin kauan kun äärioikeisto on antifeministinen ei ole mitään aukomista mistään silpomisista.
Heti kun alatte nostaa omianne olette uskottavia.
Niin kauan kuin äärioikeisto nöyryyttää lähiöitä ja niiden väestöä (ja asuvat itse kaukana) niin kauan niillä ei edes ole sanavaltaa.

Harri Rautiainen

Sini,
kaikilla nimityksillä mua on haukuttu, mutta tämä nyt on aivan uutta.

Mistäs sitä koskaan tietää. Yhtenä aamuna herään ja huomaan: "Kas, olen äärioikeistolainen!"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

; )
Tommonen postailu kauhujutuista hommafoorumilta on ihan vastaavaa kuin roskavideon teko muhammetista. Pyromaniaa.

Harri Rautiainen

Neuköllnin pormestari tuskin kirjoittaa hommaforumille?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

yritä skarpata. ei mulla ole aikaa tommoiselle höpö höpölle.
Kato muuten Satu Hassia siinä on ryhtiä ja jotain ihailtavaa. Hommalaiset senkun etsivät ulkomaisesta mediasta tomaatteja, mätiä sellaisia joilla heitellä kunnon väkeä jotka tekevät jotain hyödyllistä tässä maassa.

Harri Rautiainen

Satu Hassi ja hyöty tälle maalle?

Jaa-a, Sini. Taisit nyt avata uuden matopurkin kannen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

http://de.wikipedia.org/wiki/Heinz_Buschkowsky

Minusta tuo (Buschkowsky) kuulostaa luotettavalta lähteeltä.

Harri Rautiainen

Hänen asemassaan oleva ei kerro mielikuvitustarinoita.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Vai oliko tässä kyse siitä että totuutta ei saisi sanoa ääneen? Se on välttämätöntä jos ongelmat halutaan korjata.

Harri Rautiainen

Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen.

Harri Rautiainen

Sini Lappalainen: "Kato muuten Satu Hassia siinä on ryhtiä ja jotain ihailtavaa."

Tässä noin aluksi:
Vihreiden Satu Hassin toimien haitoista Suomen teollisuudelle ja kaupalle

http://gmies1010.puheenvuoro.uusisuomi.fi/116289-v...

Harri Rautiainen

Ilkka Huotari: "Minusta tuo (Buschkowsky) kuulostaa luotettavalta lähteeltä."

Buschkowsky ei ole ainoa johtava saksalainen demari, joka on ollut huolissaan aiheesta.

Thilo Sarrazin nousi julkisuuteen kesällä 2010, kun hän julkaisi populistiseksi yhteiskunta-analyysiksi luonnehditun kirjan Deutschland schafft sich ab (Saksa lopettaa itsensä). Siinä hän esittää muun muassa, että Saksassa on liikaa muslimeja, he kotoutuvat muita siirtolaisia heikommin ja he ovat tyhmempiä kuin muut saksalaiset.

Sarrazin erosi tehtävästään Bundespankin johdossa samana vuonna. Häntä yleisesti pidettiin EKP:n seuraavana johtajana, mutta hän luopui urastaan saadakseen tuoda viestinsä ja varoituksensa esille Saksassa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ok, mutta minusta tämä Bukowski vaikutti enemmän sillanrakentajatyypiltä, ja sen takia hyvältä ja uskottavalta lähteeltä - kaikille osapuolille. Sellaisia tarvitaan joita kaikki voivat kuunnella. Myös Sini?

Harri Rautiainen

Berliini on pitkään ollut 'punainen'. Jo kaupungin ollessa muurilla jakautunut, länsipuolella SPD (demarit) on ollut hallitseva puolue. On merkittävä trendi, kun sos-dem. on saanut kyllikseen saksalaisesta maahanmuuttopolitiikasta ja sen seurauksista.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Kyllä vain. Nyt vain kaikkien pitäisi saada aikaan se yhteinen näkemys asioista jotta tilanteeseen saadaan ratkaisuja. Tällaiset keskustelunavaukset ovat toki osa sitä. Mikäänhän maailmassa ei toimi jos kommunikaatio mättää. :)

Lisäksi näyttää siltä että aika ei ole puolellamme, jos rauhanomaisin keinoin halutaan asiat ratkaista. Suunta näyttää menevän huonompaan päin, ei parempaan tai pysyvän samana.

Harri Rautiainen

Ilkka, tässä asiassa jakaudutaan näköjään jyrkkiin vastakkaisiin leireihin.

Tänäänkin suosittujen joukossa komeilee 'Lisää vaan mamuja Suomeen'. Niin Länsi-Saksassakin hokivat 1970-luvulla, kun oli mukamas karjuva työvoimapula. Ja jälkiä siellä ihmetellään nyt.

Haaste Suomen politiikoille:
Keskimääräiset päätöksentekijät oppivat omista virheistään.
Pitää olla keskitason yläpuolella, jos pystyy oppimaan muiden (maiden) virheistä.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Ilkka, tässä asiassa jakaudutaan näköjään jyrkkiin vastakkaisiin leireihin."

Kahtiajakautuminen on luultavasti demokratian puutetta. Jos kansa olisi saanut päättää, kansa voisi syyttää itseään. Nyt voidaan syyttää - niin ketä?

Sveitsissä kansa saa päättää suorilla kansanäänestyksillä. Oltaisiinpa yhtä fiksuja. Siellä kai ongelmia ei juuri olekaan asian tiimoilta.

Harri Rautiainen

"Sveitsissä kansa saa päättää suorilla kansanäänestyksillä. Oltaisiinpa yhtä fiksuja. Siellä kai ongelmia ei juuri olekaan asian tiimoilta."

Sveitsissä äänestäjät estivät minareettien rakentamisen.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Jeps. En ole mikään Sveitsi-asiantuntija, mutta kaikesta päätellen heillä menee ihan hyvin. :) Otetaan oppia.

Harri Rautiainen

Süd Deutsche Zeitung: Maltilliselle islamille ei ole kysyntää

Erlangen-Nürnbergin Friedrich-Alexander-yliopiston islamtiedekunta aloittaa toimintansa. Tiedekuntaan ei ollut yhtä ainoaa opiskelupaikanhakijaa! Salafistien ja islamofasistien tarjoama islaminopetus Mekassa, Medinassa tai Kairossa kiinnostaa Euroopan muslimeja enemmän kuin saksalaiset akateemiset standardit täyttävä yliopisto-opetus.

Harri Rautiainen

Uutisia Neuköllnistä: Sinne on rantautunut uusi ilmiö: Synttärisankarille turpaan.

Muslimiperheissä syntymäpäivät eivät ole yhtä merkittävä juhla kuin kantaväestölle. Tästä syystä luokkatoverin lahjaksi saama älypuhelin tai tietokone saa puolestaan muslimilapsen provosoitumaan.

-----------------------------------------------------
Junge nach "Geburtstagsschlägen" krank geschrieben
http://www.tagesspiegel.de/berlin/gewalt-an-schule...

Harri Rautiainen

Berliinistä Ruotsiin.

Törkeästä joukkoraiskauksesta syytetyt:

Mehmet Acaralp 1996-08-05 Sotingeplan 42 i Spånga
Allaeddin Ben Othman 1996-03-21 Edingekroken 7 i Spånga
Yassin Mohamed Ben Lotfi Mbarki 1997-01-19 Hjulsta Backar 10 i Spånga
Adam Aden Jibril 1997-10-17 Hidinge Backe 5 i Spånga
Ibrahim Hussein Bashir 1997-10-03 Hjulsta Backar 14 i Spånga
Yakob Said 1997-12-12 Mjölnerbacken 33 i Sundbyberg

Näyttäisi tavallisilta 'svenska killar'. Yksityistapauksia ei tosin pidä yleistää.

http://www.exponerat.info/atta-ungdomar-misstankta...

Toimituksen poiminnat