harrir Kahvimukeja ynnä muita virvokkeita

Suomalaistuotteet boikottiin Venäjällä. Blogi päivitetty.

  • Mielenosoitus Anton Salosen vapauttamiseksi Suomen pääkonsulaatin edessä Pietarissa. Yksi ilmestyi paikalle.
    Mielenosoitus Anton Salosen vapauttamiseksi Suomen pääkonsulaatin edessä Pietarissa. Yksi ilmestyi paikalle.
  • Moskovassa ei yhtään, mutta joku sentään toi kyltin paikalle.
    Moskovassa ei yhtään, mutta joku sentään toi kyltin paikalle.

6.10.2012

Nostin tämän blogin uudelleen esille, kun ihmedosentti on taas asialla:

"Venäjällä on herännyt ajatus suomalaistuotteiden boikotoinnista Vantaalla tapahtuneen, venäläisnaisen lasten huostaanoton takia. Boikotti-idean takana on tiedotusvälineiden mukaan suomalaisdosentti Johan Bäckman, jota venäläistiedotusvälineissä kutsutaan yleisesti ihmisoikeusaktivistiksi."

===========================================

Ympäri maailmaa toimiva uusi 'Venäläiset äidit'-järjestö julisti suomalaisille tuotteille ja palveluille maailmanlaajuisen boikotin, koska Suomi rikkoo venäläisten lasten oikeuksia. Boikotista ilmoitti järjestön lehdistöosaston päällikkö Irina Bergset. Boikottilistalla ovat tällä hetkellä Nokia, Valio, Fazer, Paulig, Panda, Raisio, Saarioinen, Luhta, Reima, Vepsäläinen, Asko, Finnair, Allegro-juna ja suomalaiset viisumit. Boikotista kertovat venäläiset tiedotusvälineet.

Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahov julkisti eilen tiedotteen, jossa hän luonnehti Suomen viranomaisten käyttäytymistä venäläisiä äitejä ja lapsia kohtaan julmaksi vainoamiseksi. Venäjä on antanut Suomelle useita nootteja ja moitteita, mutta tsuhnatyperykset ovat kieltäytyneet kaikesta yhteistyöstä. Suomi on mm. kieltäytynyt allekirjoittamasta Venäjän kanssa kahdenvälistä sopimusta lasten ja perheiden oikeuksista, vaikka Venäjällä on vastaava sopimus mm. Ranskan ja Yhdysvaltain kanssa. Ulkoministeri Erkki Tuomioja on pitänyt Venäjän kritiikkiä lapsen oikeuksien polkemisesta täysin aiheettomana, vaikka venäläiset äidit ovat itse kertoneet kohtelustaan ja myös YK:n lapsen oikeuksien komitea on jo pitkään moittinut Suomea. Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson on hänkin kieltäytynyt yhteistyöstä venäläisten kanssa ihmisoikeusasioissa, vaikka Guzenina on itsekin venäläinen äiti ja ortodoksi.  [Onko nyt löytynyt jopa kaksi omin aivoin ajattelevaa demaria? - toim. huom.]

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Jukka Johansson

Venäjä voi sitten pitää rakkaat lapsensa äiti-venäjällä.

Suomi voisi kyllä lopettaa rikkaan Venäjän rahallisen tukemisen ja vaatia, että Venäjä hoitaa itse paskavetensä puhdistamisen ja omat köyhänsä, ettei täältä tarvitse sinne avustuksia lähettää.

Harri Rautiainen

Jukka, olen kyllä samaa mieltä kanssasi.

'Venäläiset äidit'-järjestö on levittänyt alhaista kampanjaansa aina Uuteen Seelantiin asti. Eivät tosin saaneet kuin yhden äidin mielenosoitukseensa.

Tämä kyllä haiskahtaa kovasti dos. Johan Bäckmanin poikamaisilta piloilta.

Jukka Johansson

dos. B on ansioitunut tuolla saralla. Ai kauheeta, pitääkö täällä alkaa kirjoittaa kryptisesti ettei er. hoo vaan suutu, hänelle kun ovat nuo nat nat niin arka paikka. Eihän tuosta mitään selvinnyt, eihän?

Jouni Haimi

Muutama ämmä huuhailee jotain boikottia -salli nauraa...

Petri Rantanen

"Muutama ämmä huuhailee jotain boikottia -salli nauraa..."

Ei suinkaan -katso: http://petrirantanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/9352...

Petri Rantanen

Se on vaan sen muotoinen mielenosoitus. Astahov ja Venäjän viranomaiset ovathan antaneet tiedotteet asiasta.

Harri Rautiainen

Jukka,
"Vapauttakaa Anton Salonen! Tuhat päivää suomalaisessa vankeudessa."

Jukka Johansson

Jahaa. vai sellaista. Ja vedellä ja leivällä tietystikin, eikä saa koulua käydä, eikä palloa pelata eikä tietenkään mitään muutakaan. No voi. On se surkeaa olla lapsi Suomessa. Varsinkin kun Venäjällä olisi kaikki paremmin lahkolaisten hoivissa.

Pentti Juhani Järvinen

Onko tämä Petri se sama Rantanen, jonka blokkia ei saanut kommentoiduksi? Eivätköhän nuo nimetyt firmat voisi nostaa kanteen tavaramerkin harkitusta vahingoittamisesta? Jos siis viitsivät. Tai jos Suomen valtio tekisi työnsä, se voisi esittää asian WTO:lle. Joko Venäjä on jäsen?

Eiköhän putinistien juuri nyt kannattaisi keskittyä vaaliuurnien täyttöjen harjoituksiin, kun uusi koetus on pian edessä. Viimeinen ei mennyt kovinkaan hyvin. Voisinko muuten sada sen viranomaisen osoitteen, jolle itse venäjälle voisi valittaa mm. lehtimiehen pieksämisen tai kidnappauksen yrityksestä?

Ja mikä viranomainen voisi tutkia, kenellä oli ehkä pikku rooli, kun Suomen Kepun KGB-rahoista kertonut henkilö kuoli auto-onnettomuudessa? Suomen viranomaisia ei noita juttuja saanut oikein tutkimaan; maassa ei ole todellakaan oikeutta. Kun sitä on nyt Venäjälle muillekin jaettavajksi, niin juttuja voisi alkaa vähitellen selvittämään.

Harri Rautiainen

Näyttää olevan.
Petri on "huolissaan" Suomen matkailun boikotoinnista. Loppiaisena ei ainakaan näkynyt vaikutusta.

Jukka Johansson

Täällä näyttää olevan kaksi tapio oksasta. Hmm.

Harri Rautiainen

Mutta vain yksi Anton Salonen :-)

Jukka Johansson

Ehkä, ehkä ei. Mutta mistä tuo toinen oksanen ilmestyi? Tai mitä se minulle kuuluu, kunhan ihmettelen.

Jouni Haimi

Salosen jutusta sen verran että eikös anton ole suomen kansalainen joka palutettiin suomeen kun äiti oli tehnyt lapsikaappaulksen ja ainoa rikollinen tässä tapauksessa on tuo äiti. niin...

Harri Rautiainen

Jouni,
yritä takoa se velivenäläisten kalloon.

Nyt, kun Putin on pulassa, kiinnitetään yksinkertaisten musikkain huomio äiti-Venäjän rajojen ulkopuolelle.

Jukka Johansson

Se on se vanha viisaus, että kun kotimaassa on kaikki sekaisin, niin keksi vihollinen ulkomailta.

Kerran näin jenkkileffan, jonka nimeä en tietenkään muista, jossa amerikan presidentin neuvonantaja sanoi pressalle, että meidän pitää keksiä uhka ulkomailta. Sitten se keksittiin ja kaikki kansalaiset olivat yhdessätuumin vihollista vastaan ja unohdettiin kotimaan inflaatiot ja työttömyydet. Kuka muistaa leffan?

Harri Rautiainen

Jukka,
en muista leffan nimeä, mutta viholliseksi keksittiin Albania.
Ja 'sotakuvaukset' tehtiin Hollywoodissa. (Metastoori; tietenkin varsinainen leffa tehtiin Hollywoodissa, mutta sen tarinakin leffassa oli Hollywood-tuottajan lavastama.)

Jukka Johansson

Niin niin.

Tietenkin se oli Hollywoodissa, mutta mikä sen leffan nimi oli. Nauroin kippurassa kun sitä katsoin. Vanhuus ei tule yksinään, kun ei enää nimiä muista. Sitten kun nauraminen loppuu on totiset paikat.

Jukka Johansson

Rautiainen

Ettei kuitenkin se vihollisvaltio olisi ollut Absurdanistan? Siinä leffassa siis.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli
Harri Rautiainen

Jukka,
kyllä se oli Albania.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Absurdistan on käsittääkseni Václav Havelin keksimä nimi reaalisosialistiselle yhteiskunnalle, jota sittemmin (1970-luvun jälkeen) on lainattu usealle taholle. Hollywood kuitenkaan ei kyseistä nimeä ole juuri käyttänyt. Wag the Dog-elokuvassa juuri Albania oli vihollisvaltio, siinähän myös löydettiin albanialaistaustainen Hollywood-tähti eli James (Jim) Belushi edesmenneen Johnin lähes yhtä tunnettu pikkuveli (albanialaistausta Belushien osalta pitää muuten paikkansa).

Jukka Johansson

Tämä leffa se juuri olikin. Saisi tulla uusintana televisiosta. Kuvaa hyvin sitä miten politiikkaa tehdään.

http://www.youtube.com/watch?v=EnSauj2855M

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Venäläiset tulee vielä jossain vaiheessa puolustamaan kansalaistensa etuja Suomenkin puolelle.
Samaan tyyliin kun Georgiaan.
Ehkä ei kannattais liikaa maita ja kiinteistöjä niille myidä.

Harri Rautiainen

Markus,
myydään pois, fyrkkaahan siitä tulee.
Mutta puolustusministeriön pitää määritellä joku 10-30 km turvavyöhyke varikkojen ja muiden strategisten kohteiden ympärille.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voihan Bäckman harrastaa vaikka kulttuurivaihtoa ja kutsua n. 100.000 hengen puna-armeijan laulukuoron vierailulle, jos häneltä "kysytään".

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Johan Bäckman on tehnyt hartiavoimin töitä Suomalais-Venäläisen konfliktin aikaansaamiseksi vuosien ajan, Tarja Halosen tai ulkoministeriön oikaisematta Bäckmanin russofobiaväitteitä ja muita valheita.

Suomen järjetön huostaanottopolitiikka ja sosiaalitanttojen hegemonia, jonka uhreiksi venäläisäidit kuten myös suomalaisetkin ovat joutuneet, on sisäpoliittinen kysymys, jota Bäckman on käyttänyt häikäilemättä hyväkseen lietsoakseen Venäjällä suomalaisvihaa.

Halonen ja Stubb ovat hoitaneet ulkopolitiikan ala-arvoisesti, toimittajien ja tutkijoiden varoituksista huolimatta. Ohessa esimerkiksi professori Vihavaisen varoitus: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/professori_k...

Jukka Johansson

Bäckman ja Molari ovat omaa luokkaansa. En nyt muista sen naisen nimeä, joka on tuossa porukassa mukana, mutta heidän motiivejaan ihmettelen. Miksi?

Mielestäni Halosta on turha syyttää tässä asiassa. Mitä hänen olisi pitänyt tehdä? Kyse oli huoltajuuskiistasta, jota venäläiset käyttivät aseena Suomea vastaan. Se oli tekosyy. Mitä Halosen olisi pitänyt tehdä? Lyödä Putinia lättyyn vai?

Ensi viikolla kun voitan lotossa täyspotin, niin muutan mahdollisimman kauaksi Venäjän rajalta. Minusta on pelottavaa se mitä siellä on käynnissä. Ei ihmisoikeuksia, ei demokratiaa. Oligarkit johtaa pikku-putin rinnallaan ja kehtaavat vielä pelotella pikkuista Suomea ja ottaa aseeksi pieni poika.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Tuo huoltajuuskiista on vain yksittäinen tapaus, jonka varjolla Bäckman sai asialleen näkyvyyttä Venäjän mediassa. Itse tapaukseen en tässä ota kantaa, muuta kuin että se on ollut oiva keppihevonen Bäckmanille venäläisten naisten äidintunteisiin vetoavana.

Bäckmanin toiminta on ollut järjestelmällistä Suomi-vihan lietsontaa ja valheellisen informaation levittämistä vuosien ajan, jota Halosen Venäjä-suhteiden ylipäällikkönä olisi kuulunut oikaista ulkoministeriö- sekä presidenttisuhteiden tasolla.

Ohessa UM:n vastaus: http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/um_emme_lahd...

Jukka Johansson

Elina Moustgaard

"- Minkäänlaiseen väittelyyn Bäckmanin kanssa meistä ei ole tarkoituksenmukaista ryhtyä, Vanskunlahti toteaa."

- Tämä lienee se oikea tie. En minä ainakaan näe mitään järkeä lähteä antamaan tuollaiselle hörhölle enempää näkyvyyttä. Uikoon syvissä vesissä aateveljiensä kanssa, ei siihen tarvitse suomalaisten sekaantua. Täytyy sanoa, että on erittäin vastenmielinen tyyppi.

Kummallista tässä on se, että tuo heppu on tai ainakin oli kommunisti, ja nyt Venäjä kapitalistisena maana on kuitenkin hänen ns henkinen kotimaansa. On se nähty monilta muiltakin. Kun kommunistinen Neuvostoliitto romahti ja amerikkalaisten kehuma "demokratia" saavutti Venäjän, niin silti jotkut vielä ajattelevat, että Venäjä on kuin Neuvostoliitto. Ja onhan se monilta osin tietenkin sitä samaa. Valta harvoilla ja niin edelleen.

Ihmettelen vaan sitä, että kuka voi kannattaa tuota touhua, joka Venäjällä on käynnissä. Bannauksen uhallakin sanon että Putin on despootti, eikä hänen aikanaan ainakaan demokratiaa Venäjälle tule. Inhottaa nuo kaksi pikkumiestä, jotka haluaisivat olla pidempiä ja korvaavat sen sitten sillä, että ollaanpas vähän ilkeämpiä.

Harri Rautiainen

Jukka,
Olisiko Heidi Tuominen tai Rimma Salonen?

Elina,
Kiitos rohkeasta kannanotostasi.

Harri Rautiainen

Sekä Bäckmanilla että Molarilla oli venäläinen vaimo, jotka kummatkin dumppasivat aviomiehensä. Siitä huolimatta näihin jäi pysyvä kaiho äiti-Venäjän syliin. Luoja minua varjelkoon moiselta kohtalolta.

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Venäjällä erotilanteissa oletusarvoisesti lapset jäävät äidille vielä korostetummin kuin Suomessa. Siksi Anton Salosen tapaus on ollut siellä helppo propagandavaltti. Jos Anton Salosella olisi ollut venäläinen isä, joka olisi kaapannut lapsen Venäjälle ja hankkinut laittomin keinoin lapselle kansalaisuuden, olisi venäläinen propagandakoneisto vaikeamman tilanteen edessä.

Mitä tulee Molarin ja Bäckmanin porukannaispuoliseen puhetorveen, sellaisena yleensä toiminut pitkän linjan stallari Leena Hietanen.

Harri Rautiainen

Hietanenhan oli se naishenkilö, jota Jukka yllä kaipaili.

Jukka Johansson

Kiitos. En tosin kaipaillut, ei sinne päinkään, mutta nimeä en muistanut.

Katsoin televisiosta "keskustelun", jossa Bäckman ja Hietanen melkein keskustelivat Jutta Zilliackuksen ja Oula Silvennoisen kanssa. Huutamiseksihan se lopulta meni.

http://www.yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/viron_ko...

Keijo Koponen

Pitäisikö ruveta boikotoimaan venäläisiä tuotteita? Se on vähän vaikeata kun eihän venäläiset mitään tuota mitä voisi boikotoida.
Täytyy kai ruveta vihjailemaan että Natojäsenyys lähenee jos ei itänaapuri opi käytöstavoille.

Harri Rautiainen

Itse olen lopettanut sinkkiämpäreiden ostamisen.

Keijo Koponen

Lisätään vielä sen verran, että en oikein ymmärrä näitä safkalaisten ja venäläisten nashistien ja muitten putinistien touhuja. Millä tavalla Venäjä hyötyy, että Suomen ja Venäjän välit huononevat?
Sehän saa Suomen ainoastaan tukeutumaan enemmän länteen.

Harri Rautiainen

Sanos muuta, Keijo. Se menee yli konventionaalisen logiikan.

Harri Rautiainen

Dos. Bäckman SAFKAssa tänään:
"Kalliiksi tulee, Erkki [Tuomioja]. Venäläiset äidit aloitti suomalaisten tuotteiden ja palveluiden boikotin. Venäjän tiedotusvälineet, radio ja televisio suosittelevat olemaan käyttämättä suomalaisia tuotteita."

Itselleen sika kiusaa tekee, kun purtilonsa kaataa. Suomalaiset tuotteet nyt sattuvat olemaan erittäin haluttuja vänäläisten äitien keskuudessa. Sitä osoitti Loppiaisen ostoryntäys Suomeen.

Sitä paitsi Bäckmanin osoite on väärä. Tuomioja on ulkoministeri, ulkomaankauppaministeri on A. Stubb.

Ellei kysymyksessä sitten olekin ulkopoliittinen provokaatio näin Suomen vaalien alla? Selvittääkö pitkäikäinen ulkoministeri Väyrynen tämän umpisolmun?

Harri Rautiainen

Venäläisäiti Viola Heistonen kehuu blogissaan:
"Venäläiset äidit -järjestö on täällä hetkellä verkostoitunut seuraaviin maihin: Norja, Suomi, Ruotsi, Venäjä, Italia, Belgia, Tanska, Kanada, Australia ja Uusi Seelanti."

SAFKAn sivuilla olevista valokuvista päätelleen ei yhtäkään äitiä ole löytynyt kaikista maista, koska oli pitänyt panna munaton mieskin asialle.

ludmila paananen

voi juku! Yksi äiti per maa tekeen sen "verkoistuneeksi" Halooo!!! Rouva Rantalan suusta että he (heidän tapaus ja muuten venäläiset äidit) nostivat koko euroopassa ison haloon! tai venäjäksi nostivat koko Eurooppa "korville"
Epäilen kauheasti että eurooppalaiset edes tietävät heidän olemassaolosta. Mutta mutta - 15 min. kuuluisuus taatu

Harri Rautiainen

Dos. Bäckmanin meriselitys 'Yksi äiti'-periaatteelle on, että hänen ihannoimalla Venäjällä saa vain yksi ihminen kerrallaan osoittaa mieltä. Muuten tulevat OHOM-miehet ja pamputtavat.

Mutta miksi sama sitten demokrattisessa Uudessa Seelannissa. Ihan solidaarisuudestako?

ludmila paananen

epäilen että naisia vedettiin mukaan valheilla siihen "mielenosoitukseen"

Harri Rautiainen

Todennäköisesti; valhetta ja sumutusta.

Harri Rautiainen

"Venäjän medioiden [lue: Johan Bäckmanin] mukaan Yhtenäisen Venäjän nuorisojärjestö Nuori Kaarti (Molodaja Gvardija) järjestää huomenna suurmielenosoituksen Suomen Moskovan suurlähetystöä vastaan kello 11 alkaen. Mielenosoituslupa on hankittu sadalle ihmiselle. Nuori Kaarti haluaa kiinnittää huomiota Suomen ihmisoikeutilanteeseen, erityisesti lapsen oikeuksien polkemiseen Suomessa sekä Suomen ulkopoliittisen johdon asenteeseen."

Elkää huolestukaa lapset siellä Vennäänmaalla. Suomen Venäjän politiikasta vastaavalla johtajalla on vain muutama kuukausi virka-aikaa jäljellä.

Kun äitejä ei löydy kuin yksi, tulee lapsikaarti apuun.

Toimituksen poiminnat